Supradoza de ciocolată – brownies

Deși rar mă încumet sa fac deserturi, la rugămintea soției am purces să producem chestia asta, cu un gust intens de ciocolată. La final, ne-am dat seama, că a fost foarte simplu și rapid. Iar ce a iești…. mmmmmmmm

Ingredientele:
– 150 g ciocolată menajeră (a noastră a fost îndulcită)
– 120 g unt
– 2 linguri cacao neîndulcit
– 200 g zahăr
– 1 plic de extract de vanilie
– 3 ouă
– 100 g făină
– sare
– opțional nuci sau bucăți de ciocolată

Se topesc ciocolata menajeră și untul deasupra unui vas cu aburi. E bine să folosiți un bol mare, metalic sau din sticlă rezistentă la căldură. Când s-au topit, se ia de pe foc și se adaugă zahărul, pe urmă praful de cacao.
Urmează ouăle, unul câte unul. După fiecare amestecați bine, dacă se poate cu un tel. Se adaugă vanilia și la final făina. Când s-au amestecat, se pot adăuga nucile (e opțional) sau ciocolată suplimentară. Noi am mai avut niște ciocolată pură, adusă din Belgia.

Un sfatȘ nu folosiți mixer, fiindcă nu vrem consistență pufoasă, dimpotrivă.

Masa obținută se întinde într-o tavă nu prea mare și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade. Timpul de coacere e de maxim 30 de minute. Pe suprafață se formeaza o crustă, care trebuie să crape puțin. Dar în interior încă trebuie să fie umed. Se taie doar după ce s-a răcit un pic.

Pentru efect maxim se poate consuma cu înghețată de vanilie. 🙂

 

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>