Monthly Archives: July 2011

Il Milanese

Prietenii mă tot întreabă când vin la Cluj: “Unde se mănâncă ceea mai bună pizza?” Răspunsul meu invariabil este: “În Floreşti, la Il Milanese.”

Mda, sunt multe locuri unde se poate mânca pizza în Cluj, dar pe mine m-a convins cel mai mult ceea ce am găsit la micuţul restaurant din Floreşti.

Fiindcă au cuptor cu lemne, unde pizza nu stă niciodata mai mult de 3 minute. Fiindcă blatul de pizza (care indică destul de bine cât de mult se pricepe bucătarul) este cel mai bun, cel mai apropiat de pizzeriile mici şi intime de prin Italia. Fiindcă au un tiramisu întotdeauna proaspăt şi gustos.

Fiindcă personalul a fost întodeauna amabil cu noi. Fiindcă are o atmosferă intimă şi plăcută.

De câte ori am fost acolo, am consumat doar pizza. Însă familia, prietenii au consumat şi din specialităţile italiene, precum şi ciorbele locale. Şi toţi au fost mulţumiţi.

Am o singură nemulţumire: la lasagna nu se pricep. Deci, dacă treceţi pe acolo, mai bine evitaţi acest fel.

Cotlete de miel la grătar

Pentru mine mielul sau oaia nu e o carne ce se consumă doar de Paşte. Dimpotrivă, aş mânca miel mult mai des. În special la cuptor şi la grătar.

Am avut în congelator o bucată de cotlet destul de mare şi ieri i-a venit sorocul. Dimineaţa i-am făcut repede o marinata din ulei de măsline, rozmarin, usturoi din belşug şi piper. Fără sare, să nu iasă sucul! Între felii şi deasupra am pus ceapa tăiată peştişori.

Seara, mielul a poposit pe grătarul amicului mei Drusza. Câte 5-6 minute pe fiecare parte şi a ieşit un interior rozaliu şi moale ca untul. Sarea a poposit pe carne doar în farfurie. A fost excelent!

De poftă şi foame am uitat să fac poze. Dar nu-i nimic, mai am o pulpă în congelator. Din ea voi face friptură la cuptor. Şi atunci vă promit şi pozele de rigoare.