Une din cele mai plăcute amintiri culinare din copilărie o reprezintă serile, când mama ne făcea pastă de pește. Din păcate, nu se întâmpla foarte des, fiindcă rețeta necesită unt, iar untul era raționalizat pe vremea aceea. Sau mai bine zis, nu se găsea pur și simplu. Deși mama nu își mai amintea foarte bine de rețetă, am reușit să produc una care îmi amintește foarte bine de acel gust.
Ingrediente:
– două conserve de pește în ulei – eu am folosit ton, însă rețeta e mult mai gustoasă cu sardine
– 1/3 de pachet de unt
– o lingură – două de smântână
– zeamă de lămâie după gust
– sare și piper
– opțional se mai poate adăuga o ceapa mică tăiată mărunt.
Prepararea e simplă: se lasă untul să se înmoaie puțin la temperatura camerei și conservele se scurg de ulei. Dacă folosiți sardine, e bine sa îndepărtați șirea spinării și eventualele aripioare rămase. Se toarnă peștele și untul într-un bol, se adaugă ceapa (dacă se folosește), sarea și piperul.
Se mixează cu mixerul și la final se adaugă și zeama de lămâie. Recomand să gustați, să nu iasă prea acră pasta. Se mai mixează puțin și e gata.
Din cantitatea asta ne-am săturat patru adulți și un copil.
0 Comments.