Pentru mine mielul sau oaia nu e o carne ce se consumă doar de Paşte. Dimpotrivă, aş mânca miel mult mai des. În special la cuptor şi la grătar.
Am avut în congelator o bucată de cotlet destul de mare şi ieri i-a venit sorocul. Dimineaţa i-am făcut repede o marinata din ulei de măsline, rozmarin, usturoi din belşug şi piper. Fără sare, să nu iasă sucul! Între felii şi deasupra am pus ceapa tăiată peştişori.
Seara, mielul a poposit pe grătarul amicului mei Drusza. Câte 5-6 minute pe fiecare parte şi a ieşit un interior rozaliu şi moale ca untul. Sarea a poposit pe carne doar în farfurie. A fost excelent!
De poftă şi foame am uitat să fac poze. Dar nu-i nimic, mai am o pulpă în congelator. Din ea voi face friptură la cuptor. Şi atunci vă promit şi pozele de rigoare.
0 Comments.