Supă ungurească de ciuperci

Acum câțiva ani, în cursul unei vizite la sora mea, am gustat prima oară această supă. A fost excelentă. De atunci am făcut de mai multe ori și mă încântă simplitatea și aroma ei. Cel mai bine e dacă ai ciuperci de pădure la îndemână, vreo 2-3 feluri: hribi, urechiușe și ce o mai fi. Dar când nu le ai, apelezi la binecunoscutul champignon.

Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- o cutie de smântână sau frișcă pentru gătit – 200 ml
- o ceapă
- paprika, piper, sare, ulei
- 2-3 căței de usturoi
- pătrunjel verde
- un pic de făină

Călim ceapa tăiată mărunt pe ulei și adăugăm cipuercile spălate și tăiate felii. Punem paprika și ciupercile și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm ciupercile să își lase zeama și fierbem, amestecând din când în când, până lichidul scade.

În acest moment adăugăm usturoiul pisat, jumătate din pătrunjel și turnăm cam 1,5 L de apă. Aducem la fierbere. Între timp amestecăm făina cu smântâna/ frișca și luând câte un pic din supa fierbinte omogenizăm bine. La final turnăm amestecul obținut înapoi în supă, adăugăm restul de pătrunjel și mai lăsăm să dea o dată în clocot.

Pentru un plus de gust, puteți să adăugați un picuț de cașcaval ras când serviți. Dacă vă place picant, puteți să mai adăugați la consum piper alb. Poftă să aveți!

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>