Baiț pentru pulpă de miel

Într-unul din posturile mai vechi vorbeam de o pulpă de miel ce se ”prăfuia” prin congelator. Până la urmă am executat-o.
În primă fază i-am pregătit o marinată (sau baiţ) din sare, piper, rozmarin praf, măghiran uscat, vreo 6-7 căţei de usturoi pisaţi şi ceva ulei de măsline. O ceapă tocată mai mărunt a acompaniat şi ea prafurile de mai sus. Mai mergea şi niscaiva vin alb, dar nu aveam la îndemână.

Am pus pulpa dezgheţată şi crestată un pic într-o pungă şi am turnat marinata peste. Am masat bine prin pungă pulpa cu mixul bine mirositor, am legat gura pungii şi am pus-o peste noapte în frigider.

A doua zi, pulpa şi zeama formată în pungă au poposit într-o tavă, unde am mai turnat un pic de apă şi am dat-o la cuptor timp de aproximativ 1 oră, la 180 grade. A ieşti minunat.

Ca garnitură am adăugat salată de cartofi. Ştiţi voi: cartofi fierţi, ceapă, măsline şi un pic de oţet sau lămâie.

  1. Merge sa pui si faina integrala.Este si mai sanatos si chiar mai gustos.Dezavantajul ar fi ca nu mai creste asa mult..

  2. Cred ca vroiai sa postezi la reteta de paine. 🙂

  3. Da,la reteta de paine trebuia..dar deh, cand stai cu un ochi pe pulpa si unul pe paine mai incurci oalele 🙂

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>